Home Διαταραχή Σίτισης The Get Permission Approach 2025 σε Λεμεσός και Θεσσαλονίκη

The Get Permission Approach 2025 σε Λεμεσός και Θεσσαλονίκη

the get permission approach 2025

Η Talk the Talk Cyprus, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εργοθεραπεύτρια Marsha Dunn Klein, MEd, OTR/L, FAOTA, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το διήμερο σεμινάριο “The Get Permission Approach to Anxious Eaters/Anxious Mealtimes”. Αυτή η επιστημονικά αποδεδειγμένη (evidence-based) προσέγγιση είναι πιστοποιημένη από την ASHA (American Speech-Language-Hearing Association) και θα διεξαχθεί στις 8-9 Φεβρουαρίου 2025 στη Λεμεσό (Κύπρος) και στις 15-16 Φεβρουαρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα).

Τι είναι το “The Get Permission Approach”;

Το “The Get Permission Approach” είναι μια πρωτοποριακή και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν προβλήματα σίτισης με έναν τρόπο που μειώνει το άγχος και την ανησυχία γύρω από τα γεύματα. Αυτή η προσέγγιση, που έχει αναπτυχθεί από την βραβευμένη εργοθεραπεύτρια Marsha Dunn Klein, παρέχει μια σειρά από πρακτικές στρατηγικές και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται πιο άνετα και ασφαλή κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Γιατί να συμμετάσχετε στο σεμινάριο “The Get Permission Approach”;

 1. Αναγνωρισμένη Αποτελεσματικότητα: Το “The Get Permission Approach” είναι πιστοποιημένο από την ASHA (American Speech-Language-Hearing Association) και βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η προσέγγιση αυτή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση του άγχους των παιδιών κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 2. Ολιστική Υποστήριξη: Το σεμινάριο προσφέρει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του πώς το άγχος και η ανησυχία επηρεάζουν τα γεύματα. Θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε πρακτικές στρατηγικές που ενισχύουν την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της σίτισης.
 3. Ενίσχυση της Οικογενειακής Συνεργασίας: Η προσέγγιση αυτή υποστηρίζει την επιτυχή συνεργασία μεταξύ γονέα και παιδιού, προωθώντας μια θετική εμπειρία γευμάτων για όλη την οικογένεια. Θα μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την αποδοχή νέων τροφών.
 4. Πρακτικές Στρατηγικές: Το σεμινάριο παρέχει συγκεκριμένες στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην καθημερινή πρακτική. Θα αποκτήσετε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε τις τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιδιού.
 5. Εξειδικευμένη Εκπαίδευση: Η Marsha Dunn Klein, δημιουργός της προσέγγισης, θα μοιραστεί τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία της. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε από μια κορυφαία ειδικό στον τομέα της παιδιατρικής σίτισης.

masrha 26

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδίατρους, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, φοιτητές και άλλους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με παιδιά με δυσκολίες σίτισης.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας με μια προσέγγιση που έχει αποδείξει την αξία της. Εγγραφείτε τώρα και γίνετε μέρος της κοινότητας που εργάζεται για τη βελτίωση της σίτισης των παιδιών σε όλο τον κόσμο.


Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

 • Αναγνωρίζουν και να περιγράφουν τα παιδιά που είναι ανήσυχα κατά τη διάρκεια του γεύματος και τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ανησυχία επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια.
 • Καθορίζουν τις κύριες αρχές του “Get Permission Approach” στην παιδιατρική σίτιση, κατανοώντας τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της προσέγγισης.
 • Απαριθμούν τρόπους ενδυνάμωσης της διατροφικής συνεργασίας ανάμεσα στην οικογένεια και το παιδί, προωθώντας μια θετική και υποστηρικτική εμπειρία γευμάτων.
 • Προσδιορίζουν τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την “άδεια” κατά τη διάρκεια του γεύματος, ενισχύοντας την κατανόηση των συναισθηματικών και αισθητηριακών αναγκών των παιδιών.
 • Περιγράφουν πως το στρες και η ανησυχία επηρεάζουν τα γεύματα αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις του άγχους στη διάρκεια και την ποιότητα των γευμάτων.
 • Καταγράφουν τις αισθητηριακές αλλαγές που επηρεάζουν τη διάρκεια των γευμάτων, μαθαίνοντας πώς να προσαρμόζουν τις στρατηγικές για καλύτερη αποδοχή των τροφίμων.
 • Περιγράφουν στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην προώθηση της απόλαυσης και της εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των γευμάτων, δημιουργώντας θετικές εμπειρίες για τα παιδιά.
 • Καθορίζουν τις δοκιμασίες και την επιρροή τους στην αποδοχή των τροφών κατανοώντας τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά και πώς να τις διαχειρίζονται αποτελεσματικά.
 • Προσδιορίζουν στρατηγικές υποστήριξης των οικογενειών στην επιτυχή μετάβαση των θεραπευτικών στρατηγικών στο σπίτι, βοηθώντας τους γονείς να εφαρμόσουν τις τεχνικές στην καθημερινή ζωή.
 • Θέτουν στόχους και να καταγράφουν την πρόοδο των παιδιών, χρησιμοποιώντας το φιλικό λεξιλόγιο του “Get Permission Approach” για να παρακολουθούν και να ενισχύουν τη βελτίωση των δεξιοτήτων σίτισης.

Με τη συμμετοχή στο σεμινάριο, οι θεραπευτές και οι γονείς θα αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την εμπειρία σίτισης των παιδιών και να προωθήσουν την υγιή ανάπτυξη και ευημερία τους.

get permission greece


Ημερομηνίες και Τοποθεσία Σεμιναρίου:

 • Λεμεσός: 8-9 Φεβρουαρίου 2025
 • Θεσσαλονίκη: 15-16 Φεβρουαρίου 2025

Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί 2 μήνες πριν το σεμινάριο.

Η κύρια γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική για όσους το επιθυμούν.


Κόστος και Αίτηση Συμμετοχής:

 • Κόστος Συμμετοχής: €590
  • Μετάφραση: + €60 για ταυτόχρονη μετάφραση και εξοπλισμό

Ειδικές Τιμές: Ομαδικές εγγραφές (3+), φοιτητές και γονείς – επικοινωνήστε για εκπτωτικό κουπόνι.

Για την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Για τον τρόπο πληρωμής ΕΔΩ


Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται:

 • Παρακολούθηση σεμιναρίου
 • Πιστοποίηση εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτικό υλικό
 • Καφές και γεύμα

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μέσω email στο info@talkthetalkcy.com ή μέσω μηνύματος στο Facebook ή Instagram.


Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια:

Marsha Dunn Klein, MEd, OTR/L, FAOTAmarsha dunn klein

Η Marsha Dunn Klein OTR/L, MED, FAOTA, είναι μια παγκοσμίου φήμης παιδιατρική εργοθεραπεύτρια με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στη σίτιση παιδιών. Το 1971 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ως πτυχιούχος εργοθεραπεύτρια, ενώ μετέπειτα προχώρησε σε μεταπτυχιακό στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης όπου και πήρε το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα το 1975.

Κατά τη διάρκεια της πολυετής καριέρας της, έχει συγγράψει πολλά βιβλία στον τομέα της σίτισης με στόχο να παρέχει αποτελεσματική βοήθεια σε γονείς, φροντιστές και θεραπευτές. Κάποια από αυτά είναι το Pre-Feeding SkillsFirst and Second EditionsMealtime Participation GuideκαιHomemade Blended Formula που συν-γράφτηκε με τη λογοθεραπεύτρια Suzanne Evans Morris και το Feeding and Nutrition for the Child with Special Needs συν-γράφτηκε με την πιστοποιημένη διατροφολόγο Tracy Delaney.

marsha dunn klein

Η Marsha είναι η δημιουργός της πιστοποιημένης προσέγγισης, «The Get Permission Approach», που παρέχει βοήθεια σε παιδιά που είναι επιλεκτικά στην διατροφή τους. Με την πάροδο των χρόνων, η Marsha Dunn Klein έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες θεραπευτές ανά το παγκόσμιο στην προαναφερθέν προσέγγιση με απώτερο σκοπό να παρέχουν με την σειρά τους αποτελεσματική θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά για να τα βοηθήσουν να ενσωματώσουν νέες ομάδες φαγητών στο διατροφικό τους πρόγραμμα.

Το νέο της βιβλίο «Επιλεκτικοί με το φαγητό ή Κάτι Περισσότερο; Έξυπνες Πρακτικές για Ήρεμα Γεύματα», γράφτηκε υιοθετώντας το θεωρητικό υπόβαθρο της προσέγγισης « The Get Permission Approach», για να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς, φροντιστές και θεραπευτές να έχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές τεχνικές της προσέγγισης με σκοπό να την υιοθετήσουν στην καθημερινότητα των παιδιών. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 5 γλώσσες και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες. Ο τόπος διαμονής της είναι η Τούσον, Αριζόνα ενώ ταξιδεύει συχνά εντός και εκτός Αμερικής για να εκπαίδευση θεραπευτές ανά το παγκόσμιο σε θέματα σίτισης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here