Home Uncategorized Τι προσφέρουν τα κυπριακά αεροδρόμια για ΑμεΑ

Τι προσφέρουν τα κυπριακά αεροδρόμια για ΑμεΑ

1934
ΑΜΕΑ
Μια οικογενειακή φωτογραφία εν ώρα πτήσης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η μητέρα φοράει στο λαιμό της ένα κορδόνι πράσινου χρώματος με ηλίανθους το οποίο, όπως αναφέρεται σε διάφορες αναρτήσεις αλλά και ρεπορτάζ, της έχει δοθεί στο αεροδρόμιο της Μάλαγα στην Ισπανία από τους βοηθούς εδάφους.  

 
Το αντικείμενο σκοπεύει να βοηθήσει τους υπόλοιπους επιβάτες  να αναγνωρίσουν ότι σε αυτή την όμορφη οικογένεια υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο έχει μια ιδιαιτερότητα. Συγκεκριμένα, το παιδί είναι αυτιστικό. Το αναγνωριστικό αυτό κορδόνι χρησιμοποιήθηκε προκειμένου η οικογένεια αυτή να λάβει προτεραιότητα σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου και έτσι το παιδί τους παρέμεινε ήρεμο με αποτέλεσμα να ταξιδεύσει με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, αλλά και λιγότερες δυσκολίες. Mε αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, το philenews, αναζήτησε και παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν, σε σχέση με την πρόσβαση ΑμεΑ στα κυπριακά αεροδρόμια.
 
 
«Μπορώ να πετάξω»
Ένα πολυσχιδές περιβάλλον αεροδρομίου με έντονη δραστηριότητα, κίνηση, φωτεινές επιγραφές, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για ένα άτομο με αυτισμό. Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εντοπίζοντας τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό αλλά και των οικογενειών τους, σχεδίασαν το πρόγραμμα «Μπορώ να πετάξω»  προσφέροντας ένα όσο το δυνατόν πιο «γρήγορο, ομαλό και χωρίς στρες» πέρασμα από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που επιβάλλονται σε κάθε αερολιμένα.

Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, διαθέτουν επίσης «Προκαθορισμένα Σημεία Άφιξης» τα οποία βρίσκονται μπροστά ακριβώς από τις κτηριακές εγκαταστάσεις και είναι εξοπλισμένα με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να πιέσουν το «Πλήκτρο Ειδοποίησης»  για να ανακοινώσουν την άφιξη τους στο «Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα» του αερολιμένα.

Ο παροχέας των υπηρεσιών θα απαντήσει στην κλήση και θα αποστείλει άμεσα λειτουργό για να συνοδεύσει το άτομο με αυτισμό και την οικογένεια του στο «Γραφείο Εξυπηρέτησης»  ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
 

Τα άτομα με αυτισμό αλλά και οι οικογένειες τους, δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση στην «Express Lane» του αερολιμένα Λάρνακας  κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα.

Καπελάκι «Ι can fly» δίδεται δωρεάν στα άτομα με αυτισμό το οποίο διευκολύνει την αναγνώριση του ατόμου με αυτισμό από όλους τους φορείς του αερολιμένα έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν προτεραιότητα και διευκολύνσεις σε όλα τα σημεία επαφής.

Παράλληλα, η Hermes Airports, παρέχει εκπαιδευτικά υλικά «Μπορώ να πετάξω» τα οποία στοχεύουν να κάνουν τα αεροπορικά ταξίδια πιο προσβάσιμα για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους. Μέσα από την ιστορία «Μπορώ να πετάξω» βήμα προς βήμα, επεξηγείται όλη η «ρουτίνα του αεροδρομίου στα άτομα με Αυτισμό» που ταξιδεύουν για πρώτη φορά.
 
Η λίστα ελέγχου «Μπορώ να πετάξω» είναι ένα δια-δραστικό εργαλείο με το οποίο τα άτομα με αυτισμό και οι γονείς/κηδεμόνες τους μπορούν να σημειώνουν κάθε «βήμα» που έχει αποπερατωθεί καθώς διακινούνται στον αερολιμένα για όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Στα ΑμεΑ, προσφέρονται επίσης όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις επιβίβασης και αποβίβασης από το αεροσκάφος αλλά και σε ότι αφορά την παράδοση και παραλαβή αποσκευών.

Γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες των αερολιμένων
Στα άτομα με αυτισμό αλλά και στις οικογένειες τους, προσφέρεται προτεραιότητα στις διαδικασίες Ελέγχου αποσκευών με τη συνοδεία του κατάλληλου Λειτουργού Εξυπηρέτησης.
 
Κατά τη ζύγιση των αποσκευών, το προσωπικό της αερογραμμής είναι σημαντικό να τοποθετήσει τον Κωδικό Ειδικής Εξυπηρέτησης της IATA στην κράτηση του ατόμου με αυτισμό. Ο κωδικός ειδικής εξυπηρέτησης είναι DPNA δηλαδή άτομα με “πνευματική” ή “αναπτυξιακή αναπηρία” τα οποία χρειάζονται βοήθεια.

Υψηλά πρότυπα προσβασιμότητας στα Κυπριακά Αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, λειτουργούν στη βάση προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία και σε Άτομα με Μειωμένη Κινητικότητα, γεγονός που τους επέτρεψε να διακριθούν στα Βραβεία ACI Awards το 2016, 2017 και 2018.

Συγκεκριμένα το 2016 ο αερολιμένας Λάρνακας έλαβε τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Πιο Προσπελάσιμο Αεροδρόμιο της Ευρώπης» για τις Υποδομές και Υπηρεσίες που προσφέρει στα Άτομα με Αναπηρία και  Άτομα με Μειωμένη Κινητικότητα, για «την θετική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία και  άτομα με μειωμένη κινητικότητα», όπως επίσης για την προσπάθεια του να εναρμονίζεται με τα «Ευρωπαϊκά Πρότυπα Προσπελασιμότητας».
 
Το 2017 ο αερολιμένας Λάρνακας αναδεικνύεται ως ο «Πιο Προσβάσιμος Αερολιμένας της Ευρώπης» κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 500 άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από 45 κράτη.

Το 2018, ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου αναδεικνύεται ως το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης στον τομέα παροχής υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες, ως αναγνώριση της ολιστικής προσέγγισης του στον τομέα εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Οι υποδομές των αεροδρομίων για τα άτομα με αναπηρία και άτομα μειωμένη κινητικότητα περιλαμβάνουν ακόμη Οδηγό Όδευσης Τυφλών Ατόμων για να καθοδηγεί τα άτομα με προβλήματα όρασης, 22 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης αναπήρων για «Κατόχους Μπλε Κάρτας Στάθμευσης», αυτοκόλλητα υψηλής ευκρίνειας στις γυάλινες αυτόματες πόρτες εισόδου του αερολιμένα για την ασφαλή διακίνηση των ατόμων με μειωμένη όραση και άλλων ευαίσθητων ομάδων όπως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, Γραφείο Εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα στον Χώρο των Αναχωρήσεων (Check-In), πάγκους εξυπηρέτησης για πωλήσεις εισιτηρίων στον Χώρο Ζύγισης Αποσκευών Αναχωρήσεων (Check-In) οι οποίοι είναι ειδικά διαμορφωμένοι με μειωμένο ύψος για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

Ακόμα τα δυο κυπριακά αεροδρόμια διαθέτουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτροκίνητα τροχοκαθίσματα, ειδικά διαμορφωμένους πάγκους εξυπηρέτησης του Τμήματος Μετανάστευσης με μειωμένο ύψος στην μια πλευρά για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα.
Σε επίπεδο υγιεινής παρέχονται  χώροι υγιεινής για άνδρες και γυναίκες (Unisex) σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου ειδικά διαμορφωμένους για άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα.
 
Στις υποδομές ξεχωρίζει επίσης το εξειδικευμένο Αποδυτήριο για άτομα με αναπηρία που έχει δημιουργηθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας («Changing Place»), το πρώτο του είδους του στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα δωμάτιο που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες τουαλέτες, καθώς είναι εξοπλισμένο με έναν ανυψωτήρα, έναν πάγκο με ρυθμιζόμενο ύψος και ντουζ, ώστε να προσφέρει δυνατότητα για προσωπική υγιεινή σε άτομα που συνοδεύονται και χρειάζονται τον ειδικό της εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν τα αποχωρητήρια με ασφάλεια και άνεση, να πλυθούν ή να αλλάξουν, αν χρειαστεί.
 
Ακόμη, παρέχονται καθίσματα προτεραιότητας για άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα στους διαδρόμους των Αφίξεων, χαμηλού ύψους αυτόματα μηχανήματα διαβατηριακού ελέγχου «BorderXpress» και χαμηλού ύψους μηχανήματα πληρωμών στους χώρους στάθμευσης.

Ένα αεροδρόμιο για όλους

Σε δηλώσεις της στο philenews, η Ελένη Καλογήρου, Ανώτερη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes, ανέφερε, «Το μότο μας στην Hermes Airports είναι Ένα αεροδρόμιο για όλους, αφού επιδιώκουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση σε όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που προηγείται ή έπεται μιας αεροπορικής πτήσης.

Η ποιοτική εξυπηρέτηση όλων των επιβατών, χωρίς διακρίσεις, στα αεροδρόμια της Κύπρου είναι μια υψηλή προτεραιότητα της Hermes Airports και για τον σκοπό αυτό είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και επενδύουμε διαχρονικά σε καινοτόμες λύσεις που αναβαθμίζουν την επιβατική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες».
 
Πηγή: philenews.com
Author: Μυρτώ Ζουμίδου